Santalantie 245, Isosäkylä, Säkylä

Omakotitalo 3mh,oh,k,tk,et,wc,pukuh,kph,s | 90.8 m²

55000,00 €
Velaton hinta
55000,00 €
Myyntihinta

Maaseudun rauhassa maalaismaisemassa v. 1946 rakennettu ja v. 1984 laajennettu omakotitalo omalla 5400 m2:n tontilla.

Upea kokonaisuus autojen säilytykseen, varastointiin ja viljelyyn. Tilalla on päärakennuksen lisäksi 1940-luvun lopussa rakennettu vanha kanala ja pihasaunarakennus, 1953 rakennettu vanha navetta ja n. 1965 rakennettu 2-3 auton autotalli/varastorakennus.

Päärakennuksen alakerrassa on tilava keittiö, makuuhuone, olohuone, eteinen, tuulikaappi, erillinen wc, pukuhuone, kylpyhuone ja sauna. Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta ja kaksi kylmää vinttivarastoa.

Lämmitysjärjestelmänä päärakennuksessa on sähköpatterilämmitys, varaava takka alakerran makuuhuoneessa, puuhella ja ilmalämpöpumppu viilennyksellä keittiössä.

Tilaan kuuluu myös pieni viljelysmaa. Viljelysmaata on tällä hetkellä viljellyt ulkopuolinen maanviljelijä. Maa vapautuu uudelle omistajalle, kun sato korjattu syksyllä. Tilalla on myös omenapuita, karviaisia, punaherukoita ja mustaherukoita. Päärakennus vapautuu n. 1 kk kaupasta ja ulkorakennuksien vapautuminen sovittavissa.

Kuntotarkastus on tehty 2.8.2022 myyntiä varten ja talon on tarkastanut Suomen Rakennusasiantuntijat Oy:n Oskari Ojanen. Energialuokka: E2018.

Tervetuloa tutustumaan yleisesittelyyn tai varaa oma yksityisesittelyaikasi.

Lisätiedot ja yksityisesittelyt joko soittamalla numeroon 045 140 8343 tai sähköpostilla: mari.hakala@onnellisetkoditlkv.fi.

Autan mielelläni oman kotisi myynnissä ja uuden ostossa Säkylässä ja Turun talousalueella (Turku, Kaarina, Naantali, Rusko, Masku, Lieto, Paimio ja Raisio). Olen Säkylästä kotoisin ja olen asunut Turussa n. 14 vuotta. Arviokäynti myyntiä varten on maksuton. Välityspalkkio sisältää ammattivalokuvauksen ja asiakirjat. Tutustu nettisivuihimme osoitteessa: www.onnellisetkoditlkv.fi.

Yhteystiedot
 • Mari Hakala
 • Onnelliset Kodit LKV
 • mari.hakala@onnellisetkoditlkv.fi
 • 045 140 8343
Esittelyt21.08.2022 15:00 - 15:30
Mari Hakala

Kohdenumero20183569
Sijainti
 • Isosäkylä
 • Santalantie 245
 • 27800
 • Säkylä
Tyyppiomakotitalo
Huoneistoselitelmä3mh,oh,k,tk,et,wc,pukuh,kph,s
Asuinpinta-ala m²90.8
Yhteensä m²101.8
Lisätietoja pinta-alastaMyyjältä saatujen laskelmien mukaan alkuperäisen asuinrakennuksen asuinpinta-ala n. 73,4 m2 ja kerrosala n. 82 m2. Laajennusosan huoneistoala n. 17,4 m2 ja kerrosala n. 19,8 m2. Talous-/autotallirakennus n. 15,5 m x n. 8 m = n. 124 m2, vanha navettarakennus n. 14,8 m x n. 8 m = n. 118,4 m2, kanala ja pihasaunarakennus n. 5 m x n. 12 m = n. 60 m2. Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Asuinrakennuksen todellinen asuinpinta-ala voi siis olla esitteessä mainittua pienempi tai suurempi. Kauppahinta ei ole pinta-alaperusteinen. Talousrakennuksien pinta-alat on ilmoitettu ulkomittojen mukaan. Rakennuksien pinta-alatietoa ei ole tarkistusmitattu, eikä myyjä vastaa annetun tiedon paikkansapitävyydestä.
Kerros1
Kerroksia2.0
Rakennusvuosi (päättynyt)1947
Käyttöönottovuosi1947
Vapautuminensopimuksen mukaan

Velaton hinta55000,00
Myyntihinta55000,00
Lisätietoja maksuistaKäyttösähkö ja lämmityssähkö kulutuksen mukaan (nykyisellä 1 henkilön taloudella n. 8 000 kWh/vuosi + polttopuita lämmitykseen) sähkölaskun määrä riippuu energialaitoksen kanssa tehdystä sopimuksesta ja kulutuksesta, vesi kulutuksen mukaan, kiinteistövero 2021: 108,61 e/vuosi, tiemaksut: 142.60 e/vuosi (maksu heinäkuussa), varainsiirtovero 4 % kauppahinnasta, jätemaksut, saostuskaivojen tyhjennysmaksut n. 120 e/krt, kaupanvahvistajan kulut, lainhuudatuskulut, pankin kulut. Esitetyt asumiskustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia, riippuen asukasmäärästä, asumistottumuksista ja palveluntarjoajasta.

Sauna
 • oma sauna
Tulisija
 • muu
 • varaava takka nuohottu viimeksi syksyllä 2021
Tilojen kuvausPukuhuone: Pukuhuoneen lattia on muovimattoa, seinät on maalattu, kylpyhuoneen vastainen seinä tiili. Pukuhuoneessa on ikkuna ja tuuletusikkuna. Tuulikaappi: Lattia on muovimattoa ja seinät on maalattu. Eteinen: Lattia on muovimattoa ja seinät on maalattu.
Yleiskuntotyydyttävä
Tehdyt korjauksetYläkerta rakennettu jälkeenpäin, kunnan veteen liitytty 1972, wc-istuin poistettu eteisen nykyisestä siivouskomerosta (vesiliitokset tulpattu) 1984, Minerit levy laitettu puuverhoilun päälle 1967, päärakennuksen kate on ollut aiemmin tiiltä, laajennuksen yhteydessä vaihdettu huopakatteeksi n. 1984, kylpyhuone, sauna, pukuhuone, tuulikaappi ja wc rakennettu 1984, yläkerran toisen makuuhuoneen ikkuna uusittu n. 1990-luvulla, etäluettava sähkömittari 1990-luvulla, varaava takka asennettu 1997 vanhan pönttöuunin tilalle, ilmalämpöpumppu asennettu keittiöön 2021. Laajennukseen on haettu rakennuslupa, ei loppukatselmusta rakennusvalvonnassa.
EnergialuokkaE2018
Lämmitysjärjestelmä ja sen kuntoSähköpääkeskus alkuperäinen, etäluettavamittari uusittu
Lämmitysjärjestelmän kuvauspuu, sähkö
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedotKiinteistö ei sijaitse pohjavesi- eikä ranta-alueella, jolloin sitä koskee Ympäristönsuojelulain 156 b§:n vaatimukset: Kiinteistön omistajan on huolehdittava … että jätevesien käsittelyjärjestelmän korjaus- ja muutostyössä huolehditaan siitä, että perustason puhdistusvaatimus täyttyy, kun kiinteistöllä: 1) rakennetaan vesikäymälä tai tehdään vesi- ja viemärilaitteistoja koskeva luvanvarainen korjaus- ja muutostyö, jossa järjestelmä uusitaan tai kokonaisuudessaan korjataan; tai 2) tehdään rakennuksen rakentamiseen verrattavissa oleva rakennuslupaa edellyttävä korjaus- ja muutostyö. Jos luvanvaraisia korjaustöitä ei tehdä, ei järjestelmää tarvitse nykyisen lain mukaan kunnostaa. Kunnostustöiden yhteydessä kuitenkin on huomioitava, että nykyiset käsittelyjärjestelmät eivät saavuta perustason puhdistusvaatimuksia, vaan on kunnostustöiden yhteydessä uusittava.

Asunnon tilat ja materiaalit
 • Pääasiallinen rakennusmateriaali: puu
 • laatta/muovimatto
Katto
 • Harjakatto
 • Huopakate
Keittiön kuvaus
 • Keittiössä on vanha Rosenlewin puuhella (1965), Helkama Lumimies jääkaappi, Helkama sähköliesi, pieni allas, hana, kaapistot (1965) ja tasot. Kodinkoneet ovat vanhoja, mutta myyntihetkellä toimivia. Myyjä ei vastaa kodinkoneiden toimivuudesta, eikä niillä ole takuuta jäljellä. Keittiössä on ilmalämpöpumppu viilennyksellä, asennettu 2021. Takuukuitti on toistaiseksi hukassa. Keittiön yhdessä kaapissa on kellariluukku n. 1 m x 1 m ja viereisessä kaapissa yläkerran portaiden alla olevaa säilytystilaa. Keittiön seinät on maalattu ja välitila on laatoitettu. Lattia on muovimattoa.
Kylpyhuoneen kuvaus
 • Kylpyhuone on tehty ja laatoitettu 1984 laajennuksen yhteydessä. Kylpyhuoneessa on suihku, ikkuna ja tuuletusikkuna.
WC-tilojen kuvaus
 • Lukumäärä:1
 • Erillinen wc on tehty laajennuksen yhteydessä 1984. Erillisessä wc:ssä on wc-istuin, pesukoneliitäntä, allas, hana, lattiakaivo, peili ja sivukaapit. Lattia on laatoitettu ja seinät on muovitapettia.
Saunan kuvaus
 • Sauna on tehty laajennuksen yhteydessä 1984. Saunassa on puukiuas. Lattia on laatoitettu ja seinät on paneloitu.
Olohuoneen kuvaus
 • Olohuoneessa on muovimatto ja seinät on maalattu. Olohuoneessa on lisäksi vaatekaappi.
Makuuhuoneiden kuvaus
 • Lukumäärä: 3
 • Yläkerrassa on 2 makuuhuonetta, toisen makuuhuoneen läpi kuljetaan perimmäiseen makuuhuoneeseen. Molemmissa on kylmät vinttivarastot ja ensimmäisessä makuuhuoneessa on isompi vaatekomero ja toisessa pieni kaappi. Yläkerran makuuhuoneissa on lattiassa muovimatto ja seinät on maalattu/tapetoitu. Alakerran makuuhuoneessa on varaava takka. Lattia on muovimattoa ja seinät haltex -levyä.
Säilytystilojen kuvaus ja lisätiedotUlkovarastoissa on runsaasti säilytystilaa sekä yläkerran kylmissä vinttivarastoissa.

Kiinteistötunnus/laitostunnus783-401-2-393
Kortteli/kiinteistön nimiTilan nimi: KOTIVAINIO
EnergialuokkaE2018
Tontin pinta-ala5400.0
Tontin omistusoma
Lisätietoja rakennusoikeudestaKokonaisrakennusoikeus on 15 % tilan rakennusalasta.
Lisätietoa kaavoituksestaYleiskaava hyväksytty/vahvistettu 19.9.2016, voimaantulo 1.11.2016. Lisätiedot Säkylän kunta puh. 02 83281.